Vilka är vi då?

Verksamheten

Gruppaktiviteter

Till bildgalleriet

Lite beröm

Till startsidan

– Barnen blir sedda – och det blir faktiskt vi föräldrar också!


– Det som jag tycker är bäst med familjedaghem är att barnen är i en lugn miljö som påminner om hemmet.

Speciellt när mina barn var små har detta varit oerhört värdefullt. En annan fördel är också att barngruppen är så liten att det ger möjlighet till spontana utflykter och fler planerade besök och aktiviteter utanför daghemmet.


- Vår son gick tidigare på en större förskola vilket fungerade mindre bra. Han fick ständiga infektioner och hade svårt att komma in i gruppen eftersom han var borta mycket och personalomsättningen var stor.

Sedan han började hos Monica har han varit frisk, trygg och glad. Vi kunde inte vara mer nöjda!


- Att lämna sina barn en hel dag kräver både tillit och mod.

Vi har själva provat ett antal dagis i en annan del av Stockholm. Hos Ann-Sofie, och Bläckfisken, är det ställe jag verkligen har en bra känsla i magen när jag är på jobbet hela dagen. Jag vet att Hampus är i en trygg miljö med mycket kreativitet, inspiration, kompisskap och natur.

Ett bättre ställe kan inte våra barn vara på.


- Varje dag känns det tryggt att lämna mina barn och jag kan inte tänka mig någon bättre person att ha dem hos.


- Ann-Sofi driver en fantastisk verksamhet! Vår snart fyraårige son finner tryggheten i den lilla gruppen samtidigt som han uppskattar att få träffar barnen från de andra dagmammorna flera gånger i veckan, i pulkabacken, i parker eller i lokalen där alla Bläckfiskens dagmammegrupper träffas en dag i veckan. Förutom att Ann-Sofi är en trygg person som vi och vår son tycker mycket om imponeras vi av hennes kreativitet och uppfinningsrikedom som äppelmostillverkning med barnen, pankaksstekning över öppen eld eller spontanbadutflykten ned till Edsviken. Det märks att Ann-Sofi trivs som dagmamma och vi är tacksamma att få ha Noah hos henne.


- Ninging har hjälpt oss att ge våra barn en trygg och stabil uppväxt som jag önskar att alla barn skulle få.


- Tack Ninging för att du tagit hand om vårt barn och varit delaktig till att hon är den personen hon är idag, självständig, verbal, naturkär, en bra kompis, kreativ m.m.m.m. För oss har du varit Världens bästa dagmamma!


– Våra killar har trivts fantastiskt bra med Marie.

Det är inte för inte vi valde att Alfred skulle få gå kvar hos henne det sista året även om vi flyttat till andra sidan kommunen. Marie är fantastiskt flexibel och det har alltid varit raka puckar vilket både vi och killarna uppskattat.


– Vi är väldigt nöjda med hur Marie tar hand om vår son

och får honom att utvecklas. Vi värdesätter också den mer personliga kontakten vi får jämfört med en förskola.

Beröm kan man aldrig få för mycket av …

– Vilken känsla det är att hämta sin son som full

av energi beskriver hur han har pysslat, träffat de andra i fem-årsgruppen och gjort mysiga utflykter.


– Det är underbart att barnen får fortsätta vara barn i en trygg och liten grupp i hemmiljö.


– Fantastisk känsla att samma person har tagit hand om våra barn från två år till skolstart.


- Bläckfisken är ett härligt ställe för barn att få vara. De får trygghet, alltid vara ute i naturen och får upptäcka saker i en härlig miljö. Ann-Sofi är världens bästa dagmamma som med en enorm kreativitet och omtanke ser till att mina barn har fått en fantastisk vardag. Min son Hampus 11 år hälsar att det är mycket skönare att gå hos dagmamma för att man lär känna alla barnen när de inte är så många.

Mamma till 3 barn som alla har gått hos Ann-Sofi


– Greta har en lagom grupp kompisar att förhålla sig till, vilket är en trygghet och inger lugn.


– Systemet med extradagmamma gör att också jag kan jobba som vanligt oavsett sjukdom m.m.


– Hela daghemsgruppen är som ett gäng kompisar som trivs ihop och gärna gör saker tillsammans och hjälps åt när det behövs.


– Alla dagmammor känner och ser alla barnen, oavsett vem man går hos.


– Vi är så glada att barnen går hos Ann-Sofi. Barnen får en trygg hemmamiljö blandat med mycket utflykter och äventyr. Hennes omtanke om barnens bästa lyser igenom hela verksamheten. Hon lär barnen kreativitet och omtanke om andra. Barnen känner sig trygga och sedda, och hon tar dig alltid tid att lyssna på dem. Vi kan inte tänka oss ett bättre ställe att lämna barnen hos.


- Barnomsorg när den är som bäst: närhet och trygghet med samma pedagoger och mindre barngrupp, fräsch och nyttig mat tillagad på plats, lugn lekmiljö, härliga skogsdagar och utflykter. Bra uppföljning och information till föräldrar. ”Extra allt.”


- Dagmammorna Monika och Ammi har en fantastisk förmåga att möta barnen där de är, att se och bekräfta varje individ i sin barngrupp. De är engagerade, flexibla och lyhör-

da. Barnen lär sig samspela, respektera och hjälpa varandra samtidigt som de har kul och trivs hos dem. Brötvägens familjedaghem är den bästa barnomsorg vi någonsin haft.


- Att ha barnen hos dig Ningingvar alltid ett privilegium.

Du gav våra barn en underbar barndom, som alltid kommer att följa dem. Det kändes aldrig jobbigt att gå till jobbet, eftersom jag visste att barnen inte kunde ha det bättre.

Saxat ur Magasin Sollentuna i mars 2014


Vad tycker du om barnomsorgen i Sollentuna?

Ett av svaren kom från Cecilia Eriksson, med dottern Ronja, Bläckfisken.


- Jag har bara hört gott om förskolorna i Helenelund, men annars är jag rätt dåligt uppdaterad. Men jag kan tycka

att på förskolor hör man ofta att det är för många barn på personalen och för lite grönområden. Det är väl det enda.

Ronjas dagmamma i Bläckfisken är klockren.